Διαγυμνασιακό Τουρνουά Δήμου Θερμαϊκού

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ από τους μαθητές των έξι Γυμνασίων
Στόχος της προσπάθειας των διοργανωτών ήταν η ανάπτυξη της φιλίας και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών Γυμνασίων του νέου διευρυμένου Δήμου Θερμαϊκού. Φέτος ήταν η πρώτη φορά διεξήχθησαν αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ αγοριών μεταξύ των 6 γυμνασίων του Δήμου Θερμαϊκού, και αγώνες βόλεϊ κοριτσιών μεταξύ των μαθητριών επίσης των έξι Γυμνασίων. Συμμετείχαν μαθητές γεννηθέντες από το 1996 και μικρότεροι, ενώ αγωνίστηκαν με ίση αναλογία ώστε να υπάρχει απόλυτος καταμερισμός. Συγκεκριμένα, για την αποστολή των 18 αγοριών ποδοσφαίρου, οι 6 ήταν από την Α΄, οι 6΄από την Β΄ και οι άλλοι 6 από την Γ΄ Γυμνασίου. Για το μπάσκετ 5 μαθητές αντίστοιχα από κάθε τάξη (εφόσον η αποστολή είχε 15 αγόρια). Το ίδιο ίσχυσε και στο βόλεϊ. 

Τα παιδιά μετακίνησαν οι γονείς προς και από το γήπεδο, ενώ οι γυμναστές του κάθε γυμνασίου είχαν την ευθύνη της προετοιμασίας και της προπόνησης των ομάδων τους κατά την διάρκεια των αγώνων. Στα γήπεδα υπήρχε γιατρός και φαρμακείο, διαιτητές για όλους στους αγώνες ενώ στους νικητές δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής.
Οι αγώνες ποδοσφαίρου έγιναν την Κυριακή 3 Απριλίου, στο πλαστικό γήπεδο των Νέων Επιβατών (γήπεδο Πυρσού).
1ος Όμιλος: Γυμνάσιο Επανομής, 1ο Γυμνασιο Ν. Μηχανιώνας, 10 Γυμνάσιο Περαίας.
2ος Όμιλος: 2ο Γυμνάσιο Περαίας, Γυμνάσιο Νέων Επιβατών, 2ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας.
Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου

Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, στους γονείς των παιδιών και στα παιδιά που έδειξαν ιδιαίτερη  χαρά που συμμετείχαν στην διοργάνωση. Π.Τροκάνας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις