ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023.





Πραγματοποιήθηκε στις  18 Σεπτεμβρίου, ενημέρωση για θέματα Πολιτικής Άμυνας του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, σύμφωνα με τα ετήσια προγράμματα εκπαίδευσης έτους 2023. 

Οι πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού εκπαιδεύτηκαν:

Γενικά περί πολιτικής άμυνας, Συμβατικά όπλα μέσα προστασίας, Βιολογικός-Χημικός πόλεμος, Μέτρα προστασίας Αμάχου πληθυσμού, Γενικά περί Πυρκαγιών - Πυρόσβεση και Πρώτες Βοήθειες.

Ενημέρωση για θέματα Πολιτικής Άμυνας πραγματοποίησαν ο Αστυνόμος Α' ΧΟΛΙΑΡΑΣ Κωνσταντίνος, η Ανθυπαστυνόμος ΝΤΑΪΚΟΥ Ελένη και ο Π.Υ. ΤΡΟΚΑΝΑΣ Παναγιώτης του Α.Τ. Θερμαϊκού. Για την Πυρόσβεση, ενημέρωση έκανε ο Ανθυποπυραγός ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σταμάτης από τον Στρατό ο Ταγματάρχης ΠΡΕΠΗΣ Ιωάννης, ενώ, την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών, την πραγματοποίησε ο Διασώστης ΖΕΡΒΟΣ Ιωάννης.

Οι εκπαιδευόμενοι αποκτήσαν τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας και ενημερώθηκαν, ότι η Πολιτική Άμυνα δεν είναι απαραίτητη μόνο σε μια εμπόλεμη κατάσταση, αλλά και σε καιρό ειρήνης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από απρόοπτα και αιφνίδια γεγονότα.

Η ενημέρωση δεν έχει να κάνει με τις τελευταίες συγκυρίες. Είναι μία τακτική ενημέρωση των πολιτών που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Θερμαϊκού για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέοι Επιβάτες  και στο Πολιτιστικό Σύλλογο Θερμαϊκού  Καλλίπολις , που παρευρέθηκαν και συμμετέχουν μαζικά σε εκπαιδεύσεις - ενημερώσεις που αφορούν το κοινωνικό σύνολο.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις