Προληπτική, παρεμβατική δράση για το Μελάνωμα, με σύνθημα «Δεν είναι όλοι οι σπίλοι φίλοι μας».

 H Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ  στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεών της για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων (ΝΑΔΝ), το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, το  ΚΕΠ Υγείας Δήμου Θερμαϊκού και την Αντιπεριφέρεια Υγείας της ΠΚΜ, ανέπτυξαν σήμερα στην ιχθυόσκαλα της Ν.Μηχανιώνας, μια προληπτική, παρεμβατική δράση για το Μελάνωμα, με  σύνθημα «Δεν είναι όλοι οι σπίλοι φίλοι μας».

Στην πλειοψηφία τους εξετάστηκαν  εργαζόμενοι σε επαγγέλματα με υπερβολική έκθεση στον ήλιο, κυρίως αλιείς και αμπελοκαλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής, όπως τα μέλη του Αλιευτικού  Συνεταιρισμού  Μηχανοτρατών Ν. Μηχανιώνας, του Αλιευτικού Συλλόγου Δήμου Θερμαϊκού "ο Θερμαϊκός", εργαζόμενοι της οινοποιίας Κτήμα Γεροβασιλείου κ.α.

Συνολικά εξετάστηκαν 304 άτομα εκ των οποίων σε ποσοστό 7,7% διαγνώστηκε κάποιου είδους δερματική βλάβη και προγραμματίστηκε περαιτέρω διερεύνηση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες,  ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος  Τσαμασλής ο Αντιδήμαρχος κ. Κωστής Κουτούκας, οι Δημοτικοί  σύμβουλοι   κ. Γιάννης Μαυρομάτης κ. Παναγιώτης Τροκάνας, ο Διοικητής της ΑΕΝ Μακεδονίας Αν/πλ. Κ.Μακρής,  ο Διευθυντής της Ιχθυόσκαλας Ν. Μηχανιώνας κ. Αργυριάδης,  η κα Γεροβασιλείου της ομώνυμης εταιρείας "Κτήμα Γεροβασιλείου

Η ικανοποίηση της έγκαιρης πρόληψης για κάθε συμπολίτη μας, αποτελεί και την κινητήριο δύναμη για να συνεχίσουμε δυναμικά αντίστοιχες δράσεις.

Όλοι μαζί μπορούμε ,συνεχίζουμε!

Ευχαριστούμε θερμά το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αφροδισίων και του κέντρου υγείας Ν.Μηχανιωνας για την στήριξη της δράσης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις