Σε δημοτικά κτίρια οι απινιδωτές στο δήμο Θερμαϊκού!!


Στην προσπάθεια να βελτιωθεί η αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής σε δημόσιους χώρους, ο Δήμος Θερμαϊκού προχώρησε στην αγορά απινιδωτών και ξεκίνησε τη δημιουργία δικτύου που σταδιακά θα θωρακίσει τα δημοτικά κτίρια και θα ενισχύσει το πολύτιμο έργο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Το Τμήμα Αθλητισμού και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Εθελοντισμού Παναγιώτης Τροκάνας ενημερώνουν ότι τοποθετήθηκαν από τις δημοτικές υπηρεσίες απινιδωτές σε επιλεγμένους χώρους με εύκολη πρόσβαση και καλούν τους συμπολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις ευαισθητοποίησης και στα σεμινάρια αντιμετώπισης αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων που θα διοργανώνονται σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και φορείς.

Μετά την προμήθεια και τοποθέτηση όλων των απινιδωτών, το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Θερμαϊκού θα δημοσιοποίηση την χαρτογράφηση των υπαρχόντων AEDs που τοποθετήθηκαν σε εμφανή σημεία.

----Στην Επανομή πλέον υπάρχουν δυο απινδωτές ενας στην  Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Επανομής  και  ενας στο Κλειστό Γυμναστήριο .

Με πρωτοβουλία του "Α.Ε.Σ. ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ" προς το ΔΣ της "Ε.Δ.Ο.ΜΕ" και με την υποστήριξη της "Ε.Θ.Ο.Π.Π.Α.Κ.Ε" , του συλλόγου" ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α." Παύλου Μελά, Ευόσμου Κορδελιού Θεσσαλονίκης και του" ΙΔΑΦΚ" (Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφων), διοργανώθηκε  εκπαίδευση με θεμα: Βασικές Αρχές πολιτικής προστασίας, Αρχές Αυτοπροστασίας, Βασική Υποστήριξη ζωής και χρήση Εξωτερικού Απινιδωτη. Εκπαιδευτές ήταν οι πιστοποιημένοι από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ) Μακαβος Γιώργος και Μπαχας Ιωάννης, συνεπικουρουμενοι από τον επίσης εκπαιδευτή από τους "Εθελοντές Ελλάδας" Βεη Γεωργιο. 

----στην Περαία στο ΔΑΚ Περαίας και στπ ΚΑΠΠΑ 2000 Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις από την ΕΘΟΠΑΚ.
















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις