Τροκάνας Παναγιώτης street artists, με θέμα, Ελληνική Επανάσταση του 1821


Συνεχίζουμε να ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ και έμπρακτα την ιδέα του Δήμαρχου μας για αναπαραγωγή έργων, τιμής ένεκεν του αγώνα του 1821, σε δημόσια κτίρια. Προέκυψαν αντιξοότητες που, την σημασία τους,  θα απαξιώσουμε με την επιμονή μας και το έργο ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Το συγκεκριμένο,  αφορά αναπαραγωγή έργων του Eugène Delacroix (Εζέν ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ), Γάλλου ρομαντικού ζωγράφου του 19ου αιώνα. Τα έργα του είναι εμπνευσμένα από την Γαλλική και Ελληνική Επανάσταση και το Μαρόκο. Η αγέρωχη έπαρση των κατακτητών, η φρίκη και η απελπισία των αθώων Ελλήνων, και η λάμψη ενός απέραντου ουρανού δημιουργούν μία εκφραστική ενότητα που φανερώνει τον χαρακτήρα της μεγαλοφυΐας του καλλιτέχνη.

Θα ήθελα ,τέλος να αναφερθώ και να ευχαριστήσω, προσωπικά  την Προέδρο του @Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας Κα Μαρία Χατζηματθαίου και όλα τα μέλη του Συλλόγου, που μας  πρότειναν και μας  γνώρισαν έναν καταπληκτικό άνθρωπο και εξαιρετικό  καλλιτέχνη @Hari Mitrushi   και να τον συγχαρώ και ευχαριστήσω δημόσια, για την αξιέπαινη προσπάθειά του.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις