“Μάγεψε” στην πρεμιέρα του το Φεστιβάλ Επταπυργίου απο το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Άνοιξε  η αυλαία για το Φεστιβάλ Επταπυργίου, που στόχο έχει να γίνει ο πολιτιστικός θεσμός του καλοκαιριού στην πόλη.


(φωτο Trokanas Konstantinos)

Υπέροχες μουσικές από τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης και η συγκλονιστική παράσταση “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”, “ζωντάνεψαν” χθες το Επταπύργιο και πρόσφεραν ένα μαγευτικό σκηνικό που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.










Πρόκειται για μια νέα διοργάνωση, που ανέλαβε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μέσα από τα ιστορικά μνημεία.


Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιουλίου, προσφέροντας εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι το εξής:
-9 Ιουλίου: Συναυλία «Μουσική του πάθους» Vienna Met Trio, με σολίστες από τη Συμφωνική της Βιέννης, Jazz-Blues-Aργεντίνικο Tango
-10, 12, 14, 16 και 18 Ιουλίου: Όπερα «Cavalleria Rusticana» PietroMascagni, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ)
-17 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Επταπύργιο – Ένας αιώνας σε μια μέρα 1899-1989», σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ.
-19 Ιουλίου: Συναυλία «Νύχτα μαγικιά…» Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ)
-22 Ιουλίου: Βραδιά ποίησης και μουσικής «Ο Ελύτης Συναντά τον Eluard».









Στην εσωτερική αυλή του φρουρίου του Επταπυργίου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης δημιουργείται φέτος ένας νέος πολιτιστικός θεσμός, το «Φεστιβάλ Επταπυργίου».
Το Φεστιβάλ αυτό θα αποτελέσει βασικό πολιτιστικό θεσμό της ευρύτερης περιοχής της βόρειας Ελλάδος και πόλο έλξης τουριστών, βοηθώντας να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη από απλή στάση, σε τουριστικό προορισμό.
Έργα και καλλιτέχνες διεθνούς αναγνώρισης σε ένα μοναδικό ιστορικό χώρο συνθέτουν ένα πάζλ που καλύπτει ένα πολύ μεγάλο έυρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (όπερα, μουσικό θέατρο, θέατρο, ποίηση, συναυλία).
Το Φεστιβάλ Επταπυργίου, εν τη γενέσει του, τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.
Προπώληση εισιτηρίων





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις