Η Επαναλειτουργία του Α.Τ. Επανομής αποτελεί αναγκαίο μέτρο για την ασφάλεια των δημοτών μας

Ίσως το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Θερμαϊκού μεταξύ άλλων (πέραν της ανύπαρκτης αποκομιδής των απορριμμάτων, της κατάστασης του οδικού δικτύου επαρχιακού και τοπικού κλπ) είναι η ασφάλεια. Οι πολίτες του τόπου μας αισθάνονται (και είναι) απροστάτευτοι, όντας στο έλεος των κακοποιών, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες. Ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις αποτελούν καθημερινά φαινόμενα σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων της Μηχανιώνας (Κερασιάς) και της Επανομής (συνενώθηκαν με το Α.Τ Ν. Επιβατών) ενέτεινε το ζήτημα, καθιστώντας το μείζονος σημασίας.
Άραγε τι μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή; Αρκεί μία απλή επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας, επισημαίνοντάς του το πρόβλημα, μοναδική ενέργεια που ήδη έχει γίνει μέχρι σήμερα? Έτσι απαλλάσσεται των ευθυνών της;….
Ο Δήμος δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και απλός παρατηρητής, καταγράφοντας τα γεγονότα. Οφείλουμε να δράσουμε και αυτό θα πράξουμε αμέσως μόλις αναλάβουμε:
*Επαναφέρουμε το θέμα επαναλειτουργίας του Α.Τ. Επανομής, σε πρώτο χρόνο, προβάλλοντας σε κάθε τόνο την λανθασμένη απόφαση κατάργησής του, καθώς δεν επισημάνθηκε από τους εμπλεκομένους η γεωμορφολογία της περιοχής, η κατάσταση του οδικού δικτύου, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη χειμερινή περίοδο, αλλά και οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων και διαμερισμάτων.
* Δημιουργούμε τις συνθήκες λειτουργίας Δημοτικής Αστυνομίας.
*Ενισχύουμε τον φωτισμό στα «ευπαθή» σημεία.
Η επαρκής αστυνόμευση του τόπου και η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί για εμάς κεφάλαιο ευθύνης. Για να μπορούν τα παιδιά μας να κυκλοφορούν άνετα μετά τις 8:00 το βράδυ, για να μην κλείνουν τα φροντιστήρια προτού νυχτώσει, για να μην είναι το σπίτι μας, έρμαιο κακοποιών και απατεώνων…
Παναγιώτης Κων. Τροκάνας
Πολιτικός Υπάλληλος Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θερμαϊκού

https://vimapress.gr/i-epanalitourgia-tou-a-t-epanomis-apoteli-anagkeo-metro-gia-tin-asfalia-ton-dimoton-mas/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις