Πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε θέματα Πολιτικής Άμυνας στην αίθουσα του 1ου Δημ. Σχολείου Περαίας












Από 29-11-2017 έως 30-11-2017 στην αίθουσα  του  1ου Δημ. Σχολείου Περαίας μερίμνη του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε θέματα Πολιτικής Άμυνας  σύμφωνα με τα ετήσια προγράμματα εκπαίδευσης έτους 2017.  Οι εκπαιδευόμενοι οι οποίοι ήταν από τον Δημο Θερμαϊκού, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκπαίδευση, η οποία περιελάμβανε τα παρακάτω:

Γενικά περί πολιτικής άμυνας Συμβατικά όπλα μέσα προστασίας Βιολογικός Χημικός πόλεμος Μέτρα προστασίας Αμάχου πληθυσμού Γενικά περί Πυρκαϊών-Πυρόσβεση Πρώτες Βοήθειες



Ενημέρωση για θέματα Πολιτικής Αμυνας πραγματοποίησαν ο Ανθ/μος Γκοντής Γεώργιος  και ο Π.Υ. Τροκάνας Παναγιώτης του Α.Τ. Θερμαικού, για την Πυρόσβεση  ο εκπαιδευτης Αξιωματικός  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης  ο Επιπυραγός  ΡΕΓΓΑΣ  Αργύριος, απο τον Στρατό ο Λοχαγός ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ Αναστάσιος ενώ  την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση  Πρώτων Βοηθειών την πραγματοποίησε η  Διάσωστρια  ΠΑΤΟΥΚΑ Δήμητρα. Στην εκπαίδευση προκλήθηκε ο κ.ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος(Πρώην Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ.Μ-Θ) που είχε  σημαντική συμβολή στην ενημέρωση των παρευρισκομένων.  Οι εκπαιδευόμενοι αποκτήσαν τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την οργάνωση της Πολτικής Άμυνας και ενημερώθηκαν,  ότι η  Πολιτική Άμυνα δεν είναι απαραίτητη μόνο σε μια εμπόλεμη κατάσταση αλλα΄και στο καιρό της ειρήνης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από απρόοπτα και αιφνίδια γεγονότα.

Επίσης οι γνώσεις αυτές είναι απαραίτητες για κάθε πολίτη και γενικά για όλο τον πληθυσμό για να μπορέσει να επιβιώσει ή να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση καθώς και να βοηθήσει άλλα άτομα που κινδυνεύουν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου μας που παρευρέθηκαν και συμμετέχουν μαζικά σε εκπαιδεύσεις - ενημερώσεις που αφορούν το κοινωνικό σύνολο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις