Κρύο και χιόνια στην Κεντρική Μακεδονία

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν, θα παραμείνουν όμως έντονα σε Πιερία και βόρεια Χαλκιδική
  Συνεχίζεται η χιονόπτωση σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που λαμβάνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν, θα παραμείνουν όμως έντονα σε Πιερία και βόρεια Χαλκιδική.
Μέχρι αυτή την ώρα, η κατάσταση έχει ως εξής:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Υπάρχει χιονόπτωση στην Επανωμή, όπου έχει πάει μηχάνημα (αλατιέρα) το οποίο επιχειρεί διαρκώς προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.
  • Το κύκλωμα Χορτιάτης – Αγ. Βασιλείου παραμένει κλειστό.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα τηλέφωνα 2310 428021 και 6983 337291, ή με τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Τέλος, σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται δυσχέρεια των μετακινήσεων λόγω ενδεχόμενης χιονόπτωσης ή παγετού, την ευθύνη για τη λειτουργία ή μη των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας την έχουν οι Δήμαρχοι, αποφασίζοντας σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων.
Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού κλειστά θα μείνουν σήμερα όλα τα σχολεία στο δήμο Ωραιοκάστρου και στο δήμο Χαλκηδόνας. Στο δήμο Λαγκαδά στα δημοτικά διαμερίσματα Σοχού, Βερτίσκου και Λαχανά, στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη στα δημοτικά διαμερίσματα Χορτιάτη, Ασβεστοχωρίου, Εξοχής και Φιλύρου.
Στο δήμο Βόλβης κλειστά θα είναι τα σχολεία μόνο το στην Αρέθουσα και στο δήμο Θερμαϊκού σε Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι,Κερασιά και στην Επανομή κλειστά είναι το γυμνάσιο και το λύκειο, και το 1ο δημοτικό και 1ο νηπιαγωγείο.
Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα και το Κιλκίς.
www.voria.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις