«Ο χορός και το τραγούδι που σου αφιέρωσα!» από τα Κ.Α.Π.Η. του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού



 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πολιτιστικό Διήμερο  από τα Κ.Α.Π.Η. του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού στις 5 και 6 Απριλίου στο Δημοτικό θέατρο Επανομής      «Ο χορός και το τραγούδι που σου αφιέρωσα!». Ήταν μια εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που ένωσε ανθρώπους και ξύπνησε αναμνήσεις και συναισθήματα. Ομάδες από όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ παππούδες γιαγιάδες και εγγόνια, πρωταγωνιστές αλλά και θεατές αναπόλησαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, διασκέδασαν και αναβίωσαν έθιμα του τόπου μας. Δίδαξαν και διδάχτηκαν, αγκάλιασαν και αγκαλιάστηκαν. Η Ελένη Παπαδάκου μέλος του καπη κερασιάς μας ταξιδέψε πράγματι σαν τα όμορφα παραμύθια της γιαγιάς σε τόπους κ χρόνους αλλαργινούς.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν την αναβίωση του Μικρασιατικού γάμου, καθώς και τραγούδια και χορούς που μας ταξίδεψαν στην παραδοσιακή μουσική αλλά και στην μουσική μεγάλων Ελλήνων συνθετών.
Η αίθουσα και τις δύο μέρες των εκδηλώσεων ήταν κατάμεστη και ο ενθουσιασμός του κοινού έκδηλος. Για μια ακόμη φορά τα Κ.Α.Π.Η. απέδειξαν την αναγκαιότητα ύπαρξης τέτοιων εκδηλώσεων που προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση .
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιωάννης Αλεξανδρής, ο Aντιπεριφερειάρχης Γεώργιος  Τσαμασλής, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας  Επανομής Καζάκης Αντώνιος, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Βογιατζής και Κυριακούλα Παπακώστα, ο Αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μαυρομάτης καθώς και πολλοί υποψήφιοι.
Ο Πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Παναγιώτης Τροκάνας, ευχαρίστησε τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. , τα μέλη των εκάστοτε επιτροπών και όλους όσους συμμετείχαν και συντέλεσαν στην διοργάνωση των εκδηλώσεων: τους «Μηχανιώτες», τους μουσικούς, αλλά και τους μικρούς μαθητές των σχολείων της Επανομής.
Δήλωσε ότι θα είναι πάντοτε αρωγός σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που διατηρούν και συντηρούν την πολιτιστική μας κληρονομιά , μεταδίδοντάς την , στις νεότερες γενιές.
Την εκδήλωση επιμελήθηκε και συντόνισε η υπάλληλος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Σταμίδου Θεοδώρα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις