Διαβεβαιώσεις Σπ. Βούγια για τη θαλάσσια συγκοινωνία

Ενδεχομένως και σε ένα χρόνο από σήμερα θα είναι έτοιμη η θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, ύστερα από σύσκεψη που είχε σήμερα με τη συμμετοχή του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θύμιου Σώκου, και των δημάρχων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.

Στις αρχές Μαΐου, θα γίνει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό το έργο με τα καραβάκια. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο υφυπουγός, οι αρχικοί σχεδιασμοί προβλέπουν την προετοιμασία έξι στάσεων και χώρων υποδοχής του επιβατικού κοινού.
«Θέλουμε να έχουμε μια φθηνή θαλάσσια συγκοινωνία και ένα προσιτό εισιτήριο για τους πολίτες που μετακινούνται από την Αγία Τριάδα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στις σκέψεις είναι να γίνουν αρχικά πέντε έως έξι στάσεις, δύο στο δήμο Θερμαϊκού, στην Αγία Τριάδα και την Περαία, δύο στην Καλαμαριά, στη Μαρίνα και τη Σοφούλη, και δύο στο δήμο Θεσσαλονίκης, στη Σαλαμίνα και την πλατεία Ελευθερίας», τόνισε ο υφυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις