Εμβολιασμός ΡΟΜΑ στο Δήμο Θερμαϊκού

Έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Θερμαϊκού, παιδίατροι της Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (παράρτημα βορείου Ελλάδος), πραγματοποίησαν έλεγχο στα βιβλιάρια υγείας των παιδιών που κατοικούν στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ της Περαίας.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών στο σύνολό τους είναι ελλιπής και επιπλέον σε 23 από 31 παιδιά σχολικής ηλικίας δεν είχε γίνει ποτέ κανένας εμβολιασμός, γεγονός που έθετε σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους.
Έπειτα από τις διαπιστώσεις αυτές προγραμματίστηκε άμεσα, για την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, εμβολιασμός των παιδιών. Ομάδα εξειδικευμένων παιδιάτρων της Εταιρίας εξέτασε και εμβολίασε όλα τα παιδιά του καταυλισμού, ενώ λογοθεραπεύτρια ειδικής αγωγής πραγματοποίησε διαγνωστικά τεστ γνωστικού επιπέδου και μαθησιακών δυσκολιών.
Ειδικότερα, στο Περιφερειακό Ιατρείο Περαίας μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του Δήμου Θερμαϊκού και εμβολιάστηκαν πενήντα ένα (51) άτομα. Τριάντα ένα (31) παιδιά σχολικής ηλικίας, δέκα (10) εκ των οποίων δεν είχαν καν βιβλιάριο υγείας, δεκαεπτά (17) παιδιά προσχολικής ηλικίας, βρέφη και τρεις (3) νεαρές μητέρες.
Ως επόμενο βήμα αποφασίστηκε να γίνει νέα επίσκεψη στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ, σε ένα μήνα, όπου οι γιατροί της Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας θα διενεργήσουν έλεγχο με mantoux για περιπτώσεις φυματίωσης σε παιδιά και ενήλικες.
Ο Δήμος Θερμαϊκού, στο πρόσωπο  της Προέδρου, Καραγιαννοπούλου – Κόγιου Σοφίας, ευχαριστεί την Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής για το σημαντικό έργο που προσέφερε στους μικρούς ΡΟΜΑ και ιδιαίτερα ευχαριστεί τους γιατρούς που εργάστηκαν προσωπικά, αφιλοκερδώς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις